“Ett hem att växa i” är en obligatorisk grundutbildning som vi håller i för jour- och familjehem inom GFO.
Utbildningen och kursmaterialet är framtaget av Socialstyrelsen och bygger på barnkonventionen, aktuell lagstiftning, forskning samt erfarenheter från socialtjänst och familjehem.
Utbildningen “Ett hem att växa i” planeras att hållas under tre olika omgångar under året, alla med olika upplägg.
Hur går det till?
“Ett hem att växa i” är en grundutbildning för dig som är jour- eller familjehem och är både teoretisk och praktisk och syftar till att ge ökad insikt och förmåga att hantera olika utmaningar inom uppdraget. Du får även chans att möta andra i samma situation och får möjlighet att utbyta funderingar och erfarenheter. I utbildningen får du också möjlighet att leva dig in i vad uppdraget innebär, så att du ska kunna ta ställning till vad som passar just dig och din familj.
Utbildningen är indelad i åtta kapitel/teman. Teoretiska kunskaper varvas med exempel från verkliga livet och diskussionsfrågor, och med konkreta råd och tips om hur du kan tänka och handla.
Du kommer att få närmare information från din utbildningsledare om hur programmet för just din utbildning ser ut.
Vi träffas antingen fysiskt eller digitalt via Microsoft Teams och är man två vuxna i familjen så ser vi att båda går utbildningen om det är möjligt.
OBS! Erbjudande om grund- och fortbildning gäller endast jour- och familjehem organiserade av GFO.
Socialstyrelsens godkännande
Med anledning av Covid-19 finns det möjlighet att genomföra grundutbildningen ”Ett hem att växa i” i hybridformat fortsatt under år 2022 samt under år 2023.
Vi har utvärderats och godkänts av Socialstyrelsen att genomföra utbildningen digitalt och här kan du läsa mer om deras beslut.
Lyssna till Rose-Marie och Jimmy berätta om deras erfarenhet av att ha gått grundutbildningen Ett hem att växa i inför deras placering.
Omgång 2.
Upplägg: Vi träffas två helger fysiskt med en veckas uppehåll mellan tillfällena med start i november. Vi bjuder på lunch och fika. Möjlighet att övernatta om man har längre resväg än en timme.
Datum:
Lör 09 – Sön 10 nov
Lör 23 – Sön 24 nov
Tid: 09.00-16.00
Plats: Kommunförbundet Västernorrlands lokal vid Jänvägsgatan 2 i Härnösand, Spiranhuset.
Maxantal: 18
Anmälan:
Sista anmälningsdag 15/10
Kontakt
Vid frågor, vänligen kontakta:
Mia Filipsson
070-300 13 06
mia.filipsson[@]kfvn.se
Anna-Karin Kulinder
070-205 92 28
anna-karin.kulinder[@]kfvn.se