gör skillnad för ett barn

Jobba hos oss

Hej och välkommen att söka aktuella lediga tjänster hos oss på GFO!

Här lägger vi upp vilka tjänster vi söker just nu. Kanske är du vår nästa kollega vi får välkomna till vårt team!

Våra rekryteringsprocesser fortsätter som vanligt men med undantag att vi kan komma att genomföra våra intervjuer digitalt (vid behov) för att undvika smittspridning.

Kommunförbundet Västernorrland
Socialtjänstens samverkans- och stödstruktur Västernorrland söker

Familjehemssamordnare

1 st 100 % tillsvidare anställningar

Gemensam familjehemsorganisation (GFO) startade upp våren 2019, i syfte att höja kvaliteten i familjehemsvården och med det förbättra familjehemsplacerade barns förutsättningar för gynnsam utveckling. Organisationen arbetar på uppdrag av Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Ånge och Örnsköldsvik. Vi arbetar med rekrytering, kartläggning, utbildning av familjehem samt, på uppdrag av kommunerna, även stöd och handledning av familjehem. Vi är en del av kommunernas socialtjänst och ingår i Kommunförbundet Västernorrlands verksamhet, med placering i Härnösand med närhet till tåg och bussförbindelser.

Den nya organisationen är nu i full drift och består av fem medarbetare och en chef. Vi behöver bli fler och söker därför en person med ett gediget intresse för att arbeta med familjehemsvård i nära samarbete med ägarkommunerna. Du är intresserad av att arbeta i en ny och flexibel organisation med utmanande och varierande arbetsuppgifter. Tillsammans med kollegor och verksamhetens chef kommer du vara delaktig i det fortsatta utformandet och utvecklingen av verksamheten.

Arbetsuppgifter

  • Rekrytering av nya familjehem/behålla erfarna familjehem.
  • Tillhandahålla relevant utbildning- och fortbildning för familjehem.
  • Behovsanpassat stöd och handledning till familjehemmen.
  • Vara våra deltagande kommuners samarbetspartners i det gemensamma utvecklingsuppdraget.
  • Ha en omvärldsbevakning inom området utifrån nationellt, regionalt och lokalt perspektiv.

Kvalifikationer

Kompetenskrav för tjänsten är socionom/socialpedagog/beteendevetare eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, du behärskar officepaketet samt är van dagens teknik och digitala lösningar för möten, intervjuer och utbildningar.

För tjänsterna krävs erfarenhet av arbete i den kommunala familjehemsvården och -eller socialtjänstens arbete med barn, unga, exempelvis rekrytering/utredning, utbildning och stöd/handledning av familjehem och familjer. Du har också erfarenhet av samverkan som gagnat barn och unga i samhällsvård.

Körkort är ett krav.

Anställningsfakta

GFO tillämpar 6 månaders provanställning. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Stationeringsort Härnösand med möjlighet till att arbeta på distans. Tjänsten innebär resande i länet. GFO strävar efter en jämn könsfördelning varför vi gärna ser manliga sökanden.

Tillträde enligt överenskommelse.


Rekryteringsprocessen

Löpande urval tillämpas under rekryteringsprocessen.

För mer information kontakta

Elisabeth Högberg, Enhetschef, Gemensam familjehemsorganisation (GFO)

Telefon: 070-360 08 25
E-post: elisabeth.hogberg@kfvn.se

Vi tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.


Fackliga representanter

Fredrik Kjellman Ölmerud, Vision
Telefon: 072-521 14 30

Camilla Carpholt, Ledarna
Telefon: 073-038 77 63


Din ansökan

Ansökan med CV samt kopior på handlingar du vill åberopa, skickar du så snart som möjligt, dock senast den 10 februari till:

Inger Lind
Kommunförbundet Västernorrland
Järnvägsgatan 2
871 45 Härnösand
E-post: info@kfvn.se

Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringstjänster.

Share This