Jobba hos oss

Just nu söker vi en Familjehemssamordnare

 

1 st 100 % tillsvidareanställning

I syfte att förbättra placerade barns förutsättningar för gynnsam utveckling, startade kommunernas gemensamma familjehemsorganisation våren 2019. GFO arbetar med rekrytering, utbildning och handledning av familjehem på uppdrag från de deltagande kommunerna; Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Ånge och Örnsköldsvik. Verksamheten ingår i Kommunförbundet Västernorrlands verksamhet, med placering i Härnösand och närhet till tåg och bussförbindelser.

Verksamheten har sedan start våren 2019, gått från etablering till verkställighet och full drift. Organisationen består av fyra medarbetare och en chef och vi behöver bli fler. Därför söker vi en person med ett gediget intresse för att arbeta med familjehemsvård i nära samarbete med berörda kommuner i länet. Du är intresserad av att arbeta i en mindre och flexibel organisation med utmanande och varierande arbetsuppgifter. Tillsammans med kollegor och verksamhetens chef kommer du vara delaktig i det fortsatta utformandet och utveckling av verksamheten.

Arbetsuppgifter

  • Rekrytering av nya familjehem/behålla erfarna familjehem.
  • Strategiskt arbete med marknadsföring.
  • Tillhandahålla relevant utbildning för familjehemmen.
  • Behovsanpassad handledning till familjehemmen.
  • Vara våra deltagande kommuners samarbetspartners i det gemensamma familjehemsuppdraget.
  • Ha en omvärldsbevakning inom området utifrån nationellt, regionalt och lokalt perspektiv.

 Kvalifikationer

Kompetenskrav för tjänsterna är socionom/socialpedagog/beteendevetare eller någon annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Din bakgrund som akademiker gör att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och du behärskar officepaketet.

För tjänsten krävs erfarenhet av den kommunala familjehemsvården och/eller  socialtjänstens arbete med barn och unga, exempelvis rekrytering/utredning, utbildning och stöd/handledning av familjehem och familjer.

Du har också erfarenhet av samverkan som gagnat barn och unga i samhällsvård. Körkort är ett krav.

Meriterande

Vi bygger verksamheten på ett kognitivt beteendeterapeutiskt förhållningssätt, varför en utbildning inom området är önskvärt. Du känner dig bekväm i utbildnings- och föreläsningssituationer samt i kommunikation med stora grupper.

Du som söker har ett flexibelt förhållningssätt, respektfullt bemötande och förmåga till helhetssyn som bidrar och skapar ett gynnsamt samarbetsklimat. Du har en hög servicenivå och tillgänglighet gentemot våra uppdragsgivare kommunerna. Du besitter förmåga att arbeta både självständigt och i team.

Anställningsfakta

GFO tillämpar 6 månaders provanställning. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Stationeringsort Härnösand med möjlighet till att arbeta på distans. Tjänsten innebär resande i länet. GFO strävar efter en jämn könsfördelning varför vi gärna ser manliga sökanden. Tillträde enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen

Löpande urval tillämpas under rekryteringsprocessen.

För mer information kontakta
Elisabeth Högberg, Enhetschef, Gemensam familjehemsorganisation (GFO)

telefon: 070-360 08 25, E-post: elisabeth.hogberg@kfvn.se 

Vi tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Fackliga representanter
Fredrik Kjellman Ölmerud, Vision 072-521 14 30

Din ansökan

Ansökan med CV samt kopior på handlingar du vill åberopa, skickar du så snart som möjligt, dock senast den 7 augusti 2020 till:

Inger Lind

Kommunförbundet Västernorrland, Järnvägsgatan 2,

871 45 Härnösand

E-post: info@kfvn.se

Share This