GFOs fortbildning i Traumamedveten omsorg (TMO), ger “viktiga vuxna” en grundläggande kunskap om trauma och hur de kan förstå och bemöta utsatta barns och ungas behov.
Traumamedveten omsorg eller TMO är ett förhållningssätt hos dig som vuxen som du kan använda dig av för att hjälpa det barn som varit med om trauma att läka och återhämta sig. Grunden för ett traumamedvetet förhållningssätt utgår ifrån att man har en förståelse för vad trauma innebär och hur det påverkar barnet.
Förhållningssättet består av 3 olika delar:
- Trygghet
- Relation
- Coping
Delar av innehållet
GFOs fortbildning i TMO ger en grundläggande förståelse vad trauma är och hur det kan påverka ett barns hjärna, hälsa och utveckling. Vi fokuserar på de “symptom” barn kan visa på att de varit med om trauma, dvs. vilka beteendemässiga och emotionella svårigheter som barn och unga som utsatts för trauma kan få. Samt hur du som viktig vuxen kan hjälpa barnet läka och utvecklas.
Teori varvas med gemensamma reflektioner och gruppdiskussioner.
Hur går det till?
Fortbildningen sker digitalt via Microsoft Teams och vänder sig till dig som är familjehem eller jourhem inom GFO och har gått grundutbildningen “Ett hem att växa i”.
Omgång 2.
Upplägg: En digital fortbildning
Datum: måndag 16/9
Tid: 19.00-21.00
Plats: Microsoft Teams
Maxantal: 25
Anmälan:
Sista anmälningsdag 15/9
Kontakt
Vid frågor, vänligen kontakta:
Louise Zetterlund
070-360 08 25
louise.zetterlund[@]kfvn.se